Wednesday, October 27, 2010

cepatnye mase berlalu

pejam celik pejam celik
dh 6 thn aku kat UiTM
dah nk habis dh
hari ni adalah final paper aku
yg pertama & terakhir
tapi masih belum habis lagi taw
thesis belum mula pun lg
hmm hari sabtu ni supervisor nak
ape lg pulun ler bt ada mse 2hr jer lg nie
harap sempat ler
lepas tue nak pk cari keje plak
fuh! takut pun de nk menempuh
satu lg dimensi bru dunia bru

Monday, August 23, 2010

creative+pelik



sekarang nie de macam2 permainan pelik
dengan cetusan idea2 creative maka tercipta le
permainan yg canggih or pelik
yg ada kat pasaran
minggu lepas aku balik rumah family aku
sampai jer kat depan pintun rumah
nampak ada kotak kat atas meja


nie gambo yg ada kat kotak tue

aku pun tengok & belek
hm..macam interesting jer permainan nie
aku pun terfikir
naper le masa aku kecik2 dulu
xde pun permainan macam nie
creative sungguh penciptanye

cara nak main senang jer
mula2


kene ler keluarkan sume benda dari kotak dulu


lepas tue pasangkan sampai jadi macam nie


macam nie ler keadaan monyet2 yg dh tergantung

lepas tue baling ler dadu then cabut ler ikut warna yg pe yg dadu tue bagi
hm..bestkan 
and seronok main ramai2

riuh rendah rumah aku dengan gelak ketawa
macam dah raya ler plak
bukan setakat yg main 
yg menonton pun
ikut same gelak and suke

kadang2 sesuatu tue tercipta bukan sekadar untuk hiburan jer secara tak langsung dapat eratkan hubungan kekeluargaan

Tuesday, August 17, 2010

nyam..nyam..

sebenarnye nie menu berbuka 2hari yg lepas
tapi hari ni bru de kelapangan nak buat entry

ada
teh ice~aku yg buat


kuih~beli jer 


bubur jagung~from eda

laksa

kuah laksa~disediakan oleh along


perhiasan untuk laksa


tak ketinggalan gak telur rebus~ from trex

hm..sedapkan kengkawan

sambungan kisah cermin

masih ingat lagi
entry aku yg lepas
entry kali nie
sambungannye

along (my roomate)
yang suruh aku buat entry nie
nak sume taw
sebab die dh ganti
cermin yg pecah tue

die beli yg lagi besau
lagi lebau
haha
nie ler cermin baru yg dibeli oleh along
hm besau kan

puas hati kan
sume org leh gune
xpayah berebut
cari cermin kat bilik laen lg
huhu ;)

along hasrat ko aku dh tunaikan
anyway
thnks a lot again


Thursday, August 12, 2010

salam ramadhan

buat sume yg beragama Islam
aku ucapkan
Selamat Menjalani Ibadah Puasa
dibulan yg berkat nie
mudah-mudahan kite same2 
dapat memperbanyakkan lg amal ibadat kte hendaknye
Amin..
tahun ni 
adalah tahun
TERAKHIR
aku nak kutip duit raya
hehe ;)
tahun depan aku dh keje
nampak gayanye
giliran aku ler plak bg duit raya
24tahun aku kutip duit raya
tp kalau aku sambung
buat master mungkin
masih de peluang kutip duit raya
ngeh..ngeh..
eh aku dh melalut nie 
tujuan utama entry nie nk ucap
Selamat Berpuasa
Selamat Menjalani Ibadah Puasa!!!!!!!!!!!!

Monday, August 9, 2010

menu hujung minggu

bile tiba jer hari ahad mula fikir nak makan pe eh? 
nak masak pe eh?
hmmmmm hari nie mak aku masak
jeng2 
nie le yg dipanggil

pulut kuning
rendang daging

tapi sayang xleh makan banyak
sebab pulut nie angin

tapi menu yg lagi satu nie
agak mengecewakan
sebab baru 1st time cube
tapi kire ok ler
leh makan
cume xler
sesedap yg ada jual
kat luar sane

kuih bahulu
yg xberapa nak jadi
lagi pun aku pakai
acuan kuih cara
sebab tue jer yg de
kat umah
nie le acuan nye
nanti bile dh jadi
baru aku beli 
acuan kuih bahulu yg betul2




Tuesday, August 3, 2010

tragedi highland tower

this week my lecturer suruh baca then ingat setiap yg berkaitan dgn kes highland tower maka bermulalah urat saraf aku berserabut untuk mengingat sume fakta
-punca kejadian
-tarikh
-masa
-org yg terlibat
-plantif
-defendant
-mangsa
-dll
kene ingat kronologinye sekali ok
bagus gak sebenarnye untuk tambah pengetahuaan xrugi pun at least xde le cam xikut perkembangan walaupun peristiwa tue dh lame berlaku bagus utk dijadikan pengajaran. tapi sekarang nie org xtakut pun mkin berlumba2 nk buat rumah nun kat atas bukit tue ada ler
musnah & musibah


abg & pak cik bomba yg bekerja keras

Sunday, August 1, 2010

akhirnye!

setelah semalaman aku menanggung kesakitan yang teramat sangat akhirnye aku tekad nak korek cungkil pe yg ada kat gusi aku nie yg menyebabkan bengkak & sakit. 


mula-mula aku picit dari luar sakitnye MASYALLAH tak tertanggung rasenye. ada keluar nanah sikit. aku picit lagi & lagi sampai akhirnye darah yang keluar. 


tapi hati nie tetap xpuas aku masukkan jari pulak. keluar lagi nanah & diakhiri dengan darah. malam tue aku dapat tdo dengan lena.


tapi pelik masih ada bengkak & sakit sikit tak ler seteruk hari sebelumnye. aku korek & pucit lagi masih ada sikit lagi nanah aku pun xtau pe punca sebenar jadi cam ni. 


AKHIRNYE! gusi aku hampir pulih sepenuhnye lepas aku picit & menahan kesakitan yg menitiskan air mata tanpa disedari. hari nie aku dah boleh makan benda keras seperti kacang. Alhamdu

Friday, July 30, 2010

gusi bengkak

aku xtau ler nak kate gusi aku nie bengkak o pe ada yg kate bisul a.k.a barah gusi takut plak aku dengar perkataan barah tue tapi yang pasti sakit gile hu hu malam tadi xleh tdo lepas sapu tiger bam along baru aku dapat tdo dgn lena nye smp ke subuh dalam class tadi lecturer dok bg lecture aku rase cam nk pegi tutup jer mulut dia dgn kesakitan yg aku sedang tanggung suara die buatkan sakit aku nie makin kuat berdenyut [i'm sorry Ir] hmmmmm terpaksa ler aku makan bubur hari nie 

Tuesday, July 27, 2010

pang!

aku tengah lepak
kat ruang tamu
tiba2
PANG!
bunyi barang jatuh
datang dari bilik aku
trax dgn muke risau
ketuk pintu bilik aku
along yg ada 
dalam bilik mase2
beberapa minit kemudian
along keluar dari bilik
dengan senyuman yg menawan
along pun berkata
'aku terjatuhkan cermin ko pecah'
ape lagi ganti ler along
haha
aku nak cermin yg lagi besor 
leh berdiri 
hehe
nie ler cermin aku yg along pecahkan..huhu

pagi rabu

bangun awal
kononnye nak buat
FYP
tapi lain jadi nyer
aku belajor
dari trax
camne nak
sorok kan shoutbox
then cik trax pun
de bg aku
award pg nie..
huhu
1st time
aku dapat award..
masih banyak benda
aku kena belajor
baru bape bulan jer
aku pandai berblog nie
then minat utk berblog
sumenye cik trax
yg ajor
die ler yg digelar
maha guru
*jgn marah eh trax ;)

business kuih

ha..memandangkan Ramadhan dh makin dekat maka banyak ler sample kuih raya yg dah mule diedarkan antara pengedarnye termasuk ler aku..semester nie pun jadual aku agak flexible maka aku mengambil keputusan nak aktif kembali jual kuih raya yg dah beberapa tahun aku stop akibat kesibukan study..tapi kali nie hanye tempahan kuih tart gulung sahaje yer..sebab takut xmenang tangan nk buat kuih yg lain..kalau de sesape nk tempah boleh ler order tapi xde delivery service sorry..harga 1balang = 50biji = RM20 sahaje.. hm.. esok petang nak kene gerak balik KL sebab ada ibu mengandung mengidam nk makan kuih tart.. kang cian baby die meleleh jer air liurnye kempunan nak makan tart..

Sunday, July 25, 2010

dalam dilema

ADAKAH 
aku patut sambung belajar lg 
o
terus kerja lepas habis degree nie?
kalau ikutkan 
memang 
family aku nk aku sambung belajar lagi..
TAPI 
sape yg nak support aku?
taraf hidup makin tinggi..
bingung ku bila fikirkan..
mampu ker 
aku untuk terus sambung belajar?
sekarang nie pun 
kadang2 terasa penat dh otak nie..
mungkin 
aku patut buat 
solat Istikharah..
mudah2an Allah 
bg petunjuk 
cam mase aku nk 
sambung diploma dulu..
aku sememangnye 
xde 
basic electric 
langsung..
mase SPM dulu 
aku aliran pure science..
tapi 
Alhamdulillah 
sekarang nie 
aku dh semester akhir degree..
Ya Allah 
permudahkanlah IA 
bg hambaMU ni..
Amin..

Wednesday, July 21, 2010

cerah dalam gelap

tajuk jer dh buat org tertanye2
kisah seorang bayi yg dilahirkan
berkulit putih berambut perang
ibu bapa serta adik beradik yg lain berkulit hitam
a.k.a negro
memang pelik
sebab apa yg  ibu bapanye taw
xde perkahwinan campur
dalam ahli keluarga mereka
tapi xtau ler kalau generasi
yang lg bawah
doktor sendiri pun pelik
kalau ye pun ada perkahwinan campur
jarang berlaku sebab rambut bayi tue xkerinting pun
memang macam anak org putih


lebih kurang cam kes aku ler
aku nie kategori putih
bermata sepet behitung penyek(susah ble pakai spec)
cam cina
kalau aku xpakai tudung
org cina mesti cakap cina dgn aku
kawan2 mak ayah kakak & abang
pun akan tanye lebih dari 2x
tentang aku
sebab lain sgt dari ahli keluarga aku


bezanye kes aku ngan bayi tadi
dari salah silah keturunan
sebelah bapak aku memang ada
campuran cina
sebelah mak aku pulak
ada campuran india o mamak
mak ayah aku nie asal dari MELAKA
so xde yg menghairankan
bila de perkahwinan campur


maka lahir ler kakak, abang & aku
yang sememangnye berlainan jenis
antara satu same lain
kakak aku kulitnye cam MELAYU 
berhidung mancung(medium)
abang aku kulitnye gelap ala MAMAK
hidung die lg mancung(high)
aku pulak berkulit cerah
berhidung penyek(low)
so ada tiga wariasi

macam2 hal

rumah ajk surau pulak yg dibakar 
marah sebab 
buat 
operasi cegah maksiat 
buat maksiat 
dh memang berdosa 
bukan 
nak insaf 
tambah dosa plak lg
 bakar rumah orang tue 
entah ler 
cam2 hal dunia 
zaman sekarang nie

mule serabut

cepatnye masa berlalu..
        de beberapa bulan jer lagi 
                 utk aku siapkan FYP 
                          (final year project)..
ah!pe yg sedang berlaku nie 
         aku pun xtau masih menemui 
                 jalan buntu..aku sendiri pun masih mencari2 
                      pe sebenarnye yg perlu aku buat..
secara ringkasnye aku masih 
       TAK FAHAM 
               tentang FYP aku ni..
                     maklum ler 
tajuk pun Supervisor yg bg..
        kalau aku yg pilih sendiri 
              mungkin lain jadinye..
                   nak o x..suke o x..
aku mesti siapkan lengkapkn..
        kalo x nk grad cam ner..
                   aduh!pening 
                             serabut..

Monday, July 19, 2010

masa cepat berlalu

hanya tinggal
beberapa bulan
jer lagi
aq
akan tinggalkan alam universiti
a.k.a
zaman belajo
aq akan melangkah
ke alam pekerjaan..
argh!
takutnye aq
camne
mase interview
t??
boleh ker aq
jawab pe yg die tanye
pe
soalannyer yerk??
takut
aq ble memikiorkan
nyer..
pe2 pun
USAHA TANGGA KEJAYAAN
belum cube
belum taw
so
just do the best
okies!!!!!!!myra

Asian Shell Eco-marathon

walaupun aku cam xsumbang pe2
tapi berbangga gak sebab
dpt bg SEMANGAT
kat team UiTM
dh le 1st time
sampai
SEPANG
huhu
walaupun aku dok KL
tapi xpenah sampai pun b4 nie
TAHNIAH
buat team UiTM
dpt NO 2
nxt year
buat lg bagus lg
okies..

Dan Bila Esaok by SOFAZ

Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

P:
Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hati kita
untuk cinta yang pernah kita miliki
untuk selama-lamanya